Fusta tul si hipsteri cool

In numarul din septembrie al revistei Tabu scria despre hipsteri. Ce sunt hipsterii, ce muzica asculta, cum se imbraca si ce stil de viata au. La inceput, hainele descrise ma atrageau, mi se parea ceva genial sa ai un look smart casual cool, fara sa vrei neaparat sa fii asa. Si sa-ti iei haine de la second hand-uri si sifonierele rudelor mai in varsta.

Ulterior, I’ve come to know, poate din lipsa unei identitati personale foarte puternice, ca nu pot si nu vreau sa fac parte din niciun astfel de grup. Si aici ma refer la hipsteri, rockeri, punkeri si alte alea (hip hop-erii ies de la inceput din discutie, caci nu avem nimic in comun). Grupuri culturale determinate de muzica pe care o ascult.

Desi in articol hipsterii erau prezentati ca avand o libertate mai mare decat restul populatiei (“nu au serviciu de la 9 la 5“), am ajuns sa cred ca o astfel de orientare particulara nu te elibereaza, ci te ingradeste. De ce? Pentru ca daca esti intr-un fel, nu mai pot sa fii si in alt fel; vei fi luat drept un wannabe, o farsa, like a geek trying to pretend he’s a ladies man (nota: I am a fan of geeks).

Ascult mult indie in ultima vreme (nu, nu neaparat muzica care se da la radio, care se pare ca-i uncool), dar din cand in cand imi place sa am si un look mai stuck-up. Cateodata o sa arat ca a troubled teen, cu tenisi si blugi, cateodata o sa fiu extraordinar de plictisitoare office, iar cateodata o sa fiu inspirata. Acum, imi doresc o fusta de tul.

Advertisements

2 comments

  1. Pingback: Fusta tul si (ex) Halloween cul « Flori, fete, filme si baieti


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s